Dedičstvo Senohrad MT – Srdcia a kvety (Heritage, Senohrad – HEARTS and Flowers)

  • Objednávkové č. / Ordering nr.: 31101D
  • Kolekcia / Collection: Slovenské čipky /Bobbin Lace from Slovakia
  • Autor / Author: Anda Kanocz
  • Email: lace.cipka@gmail.com
  • Cena / Price: 5,00 €

Popis:

Vzory na paličkovanie na motívy čipky zo okolia Senohradu, ktorá sa používala na čepce v časti Hontu a vzory výšiviek, ktoré čipku dopĺňali. Základný vzor čipky je zakreslený ako kvet alebo srdce. Súčasťou je aj nákres rohu pre okolky. Vzory sú nakreslené tak na čepiec ako na rôzne okolky či dečky, ktoré si viete doplniť príslušnou výšivkou.

Vzory Dedičstvo z kolekcie Slovenské čipky sú inšpirované krojmi a textíliami z rôznych regiónov Slovenska. Pre každú oblasť som vybrala typické čipky a výšivky a skombinovala ich do klasických vzorov, ale vytvorila som aj nákresy rôznych dečiek a dekorácií.

Description:

Patterns for bobbin lace based on the motifs of lace from around Senohrad, which was used for caps in the Hont area, and embroidery patterns that complemented the lace. The basic lace pattern is drawn as a flower or a heart. A drawing of the corner for the blankets is also included. Patterns are drawn both on the cap and on various surrounds or blankets, which you can complete with appropriate embroidery.